fbpx
Trupa Artizan Music and fun

Cum să alegi o formație nuntă?

Cum să alegi o formație nuntă?

Una dintre cele mai mari provocări în organizarea unei nunți este căutarea unei formație nuntă. Pentru că, știm cu toții, muzica este cel mai important ingredient al unei petreceri.

În continuare, te invităm să citești un interviu cu profesorul Dănuț Gheorghieș (de asemenea, este și managerul trupei Artizan).

Sunt multe moduri de a alege o formație nuntă. Ce ne puteți spune din experiența voastră?

Criteriile de alegere ale unei formații sunt extrem de diversificate. Este îngrijorător când prima preocupare a oamenilor este prețul – cât costă? – și apoi se interesează de calitatea serviciilor. Întrebarea despre preț ar trebui să fie ultima. Este o întrebare cât se poate de firească, dar nu este indicat să fie prima. Cel mai bine ar fi să adresați această întrebare ultima, după un șir de chestionări din care să aflați: ce repertoriu are acea formație, dacă au o sonorizare profesionistă, câți membri sunt în formație, ce garanții pot oferi pentru reușita petrecerii, cât se cântă și cât se stă în pauză, dacă se asigură un fond muzical pe timpul meselor, etc. După care, urmează și fireasca întrebare legată de prețul serviciilor.

Când alegi o formație de nuntă este posibil să cauți o trupă care are un preț mic și să uiți că, de multe ori, un preț mic poate însemna un cost mare, chiar eșecul întregului eveniment… Este o zicală foarte cunoscută: „sunt prea sărac să-mi permit lucruri ieftine’’. Reține acest lucru!

De ce este așa important să afli cât mai multe detalii?

Să presupunem că la nunta ta vei avea aproximativ 200 de invitați. Pentru o trupă cu muzică live bugetul ar putea fi între 3500 și 6500 de euro, diferența între trupe făcând-o calitatea serviciilor oferite, echipamentele folosite și experiența acestora.

Știm că formația, la o nuntă, este cea mai importantă investiție. În aceste condiții, este foarte important ca alegerea ta să fie cât se poate de bună și, pentru asta, trebuie să fii atent(ă) la cât mai multe aspecte. La sfârșit, după ce primești răspunsul la întrebarea „cât costa ? ”, ia în calcul să fie un preț echitabil, în raport cu serviciile oferite. Oferta formației alese va ridica valoarea și reușita acelui eveniment, prin urmare tu te vei simți extrem de mândru(ă) de alegerea făcută. Invitații tăi îți vor oferi un feedback pozitiv în legătură cu petrecerea organizată de tine, iar  aceasta se va vedea, cu siguranță, și în plicul cu darul de nuntă.

Cum poate fi pus în practică acest sfat, pas cu pas?

Poți pune în practică acest sfat, vizionând minimum 5 formații de pe youtube, asta dacă ai găsit vreuna care să satisfacă cât mai multe din caracteristicile pe care ți le-am detaliat mai jos. Dacă nu, vizionezi până găsești acea formație care să se încadreze în cât mai multe dintre caracteristici.

Te asigur că ceea ce am să-ți relatez în următoarele rânduri te va scuti de multe neplăceri și bani aruncați pe fereastră!

Așează-te comod într-un scaun, la laptop sau la calculator, și deschide youtube căutând în felul următor: formație de nuntă, formații nuntă sau formație nuntă. Ținând cont de recomandările mai sus menționate, poți să începi vizionarea videoclipurilor, urmărind următoarele caracteristici (ordinea este aleatorie):

  • Formația (trupa) să aibă minimum 5 filmulețe live pe youtube.
  • Să aibă trimitere la un site profesionist.
  • Să aibă o vestimentație plăcută.
  • Să fac un show interactiv, în care să fie implicați și invitații petrecerii.
  • Să aibă un repertoriu variat, de la muzică internațională, muzică ușoară românească și până la muzică etno și muzică populară, etc.
  • Să aibă o linie de sonorizare profesionistă.
  • Să ofere garanții pentru serviciile practicate.

Prețul trupei este cerut, în general, după numărul de membri. Prețul mai depinde și de valoarea trupei pe piață, dovadă fiind numărul de cereri și de clienți. Dacă au solicitări, rezultă faptul că au făcut multe petreceri unde feedback-ul a fost unul pozitiv.
În rest, inspirație…. și să auzim de bine!

Dănuț Gheorghieș
Manager Trupa Artizan

**Dacă și voi vă doriți o nuntă ca-n povești, nu ezitați să ne contactați. Vă stăm la dispoziție la telefon 0744842061 sau pe email la trupaartizan@gmail.com. De asemenea, vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de facebook.

Recomandă!

0744842061